Logo

Home Over ons Dirigent Repertoire Optredens Lid Worden Luister

Optredens

Mozart Nocturnes - Zondag 3 oktober 2021

Ton Sur Ton en Servus Classic hebben hun muzikale krachten gebundeld om een gezamenlijk optreden te verzorgen. Een muzikaal optreden waarbij elk koor zijn eigen repertoire zal brengen maar ook samen een aantal stukken zullen zingen. Beide koren staan onder leiding van hun vaste dirigent Leo Bekendam. Twee koren met een verschillende achtergrond en uiteenlopend repertoire die samenkomen om na lange tijd van stilte weer hun passie voor muziek en zingen met U als publiek te kunnen delen. Servus Classic heeft haar programma o.a. rond de 6 nocturnes van W.A. Mozart samengesteld. Een liedcyclus van 6 driestemmige canzonetta's met thema's als liefde, verlangen en afscheid. Ton Sur Ton zingt a capella koorwerken van o.a. H.L. Hassler en O di Lasso uit de 16e eeuw maar ook werken van hedendaagse componisten zoals Ola Gjeilo, Stephen Paulus en Philip Stopford. Dat muziek verbroedert laten de koren zien en horen met twee klassiekers van W.A. Mozart namelijk het Ave Verum Corpus en het Laudate Dominum uit zijn Vesperae Solennes. Een alom gevarieerd en bijzonder programma waarbij de muzikale begeleiding op vleugel wordt verzorgd door Tasco Silva.
Op zondag 3 oktober om 16.00 uur in Hof88 in Almelo (Elisabethhof 4). Kaartjes 10,- zijn te verkrijgen via Servus Classic

Kerstconcerten 2019

Stille Nacht, The First Noël en Jingle Bells, wie kent deze kerstliedjes nu niet? Ze mogen daarom niet ontbreken tijdens het Kerstconcert van het jaar ‘On This Shining Night’. Vrouwenkoor Mevrouw Hoov, klassiek koor Ton sur Ton en musical-theatergroep Music All Enschede zorgen samen voor de ultieme kerstsfeer. Op zaterdag 21 december om 19.30 uur in de Waterstaatskerk in Hengelo. Voor aanvang hoor je de welkomstklanken van Herman Efftink op midwinterhoorn. Kaartjes 5,- (contant) zijn te verkrijgen aan de deur. Op zondag 22 december in de Jacobuskerk in Enschede om 15:30, de entree is gratis met dank aan de samenwerking met de Jacobuskerk voor dit Kerstconcert.

Kerstconcerten 2018

Zondag 23 december treden we twee keer op met ons kerstrepertoire. Om 14.10 in de gezellige Stadsherberg (Burgerzaal van het gemeentehuis aan Het Ei van Ko) en daarna in de Jacobuskerk tijdens een open middag. Hier starten we om 15.30 uur. Beide happenings zijn gratis toegankelijk.

Najaarsconcert 2018

De Lasonderkerk is op zaterdag 20 oktober het podium voor ons najaarsconcert met als titel 'About love and nature'. We brengen nog één keer ons Engelstalige romantische repertoire ten gehore. Aanvang 16.30 uur. Kerk open om 16.00 uur. Vrije gift.

Amusing 2018

Op zaterdag stonden we weer op één van de Hengelose podia tijdens Amusing. Ton sur Ton sleepte de aanmoedigingsprijs in de wacht. Een geweldig resultaat!

Witte donderdag 2018

Op donderdag 29 maart 2018 nemen we weer deel aan het inloopconcert in de Jacobuskerk. Wij treden op om 19.15.

Meerkorenkerstconcert 15 december

Ook dit jaar nemen we weer deel aan het meerkorenconcert. Een feestelijk kerstconcert dat dit keer plaatsvindt in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel. Klassiek, pop, een kinderkoor... het komt allemaal voorbij. Aanvang 19.30 uur.

Zondagmiddagconcert in Lonneker 15 oktober

Zondagmiddag 15 oktober a.s. treden we op in de Kapel uit Liefde in Lonneker. We brengen romantische Engelstalige liederen ten gehore. Margreet Wilmer zal ons begeleiden op piano. Dit concert vindt plaats in het kader van Zomiac. De kerk gaat open om 16.00 uur, aanvang van het concert: 16.30 uur. De toegang is gratis.

Open repetitie PET-paviljoen 8 juni

Op donderdag 8 juni houden we een openbare repetitie in het PET-paviljoen aan de Blekerstraat 103 in Enschede. Dit in het kader van de week van amateurkunst (WAK). We beginnen om 20.00 uur.

Witte donderdag 2017

Op 13 april 2017 namen we ter ere van Witte donderdag deel aan een inloopconcert in de Jacobuskerk.

Zes koren in 5e veelkoren kerstconcert

Kinderkoor Cappella Enschede Junior maakt debuut

Het begint een mooie traditie te worden: voor het vijfde jaar op rij treden Enschedese koren samen op tijdens het 'veelkoren kerstconcert'. Ook Ton sur Ton is weer van de partij. Maar liefst zes koren brengen stemmige kerstliederen ten gehore in de Jacobuskerk, op vrijdagavond 9 december (aanvang: 19.30 uur). De koren zingen samen: Stille Nacht, en Lux Aurumque van de bekende koorcomponist Eric Whitacre. Aan het slot zullen ook de leden van Cappella Enschede Junior zich bij het grote koor voegen. Dan zal Twinkle, Twinkle, Little Star klinken onder de bogen van de Jacobuskerk die in feestelijke kerststemming wordt ingericht. De toegangsprijs voor het concert bedraagt tien euro.

Amusing Hengelo 2016

Op 4 juni a.s. staan we weer op het podium tijdens het korenfestival Amusing in Hengelo. Om 13.30 uur kun je ons beluisteren in de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat en om 15.00 uur in de bilbliotheek aan de Beursstraat. Het belooft een mooi optreden te worden met o.a. liederen van Thomas Tallis, Frank Tichelli en John Rutter.

Kerstconcert december 2015

Traditiegetrouw nam Ton sur Ton weer deel aan het Korenkerstconcert in de St. Jacobuskerk in Enschede. Dit jaar hebben we niet alleen gekozen voor klassiek repertoire zoals In the Bleak Midwinter van Gustav Holst en The Lamb van William Blake, maar brachten we ook het Have Yourself a Merry Little Christmas ten gehore. Het concert begon en eindigde met het gezamenlijk zingen van 'Lux Aurumque' (gouden licht) en 'Stille Nacht'. Het was wederom een fijne kerstvoorstelling in de sfeervolle St. Jacobuskerk!

Lustrumconcert op 11 oktober 2015

In oktober bestond Ton sur Ton vijf jaar. Terwijl de afgelopen jaren meerdere koren verdwenen in Enschede, blijkt er wel ruimte te zijn voor een nieuw klassiek koor. Een nieuw koor moet zich eerst vormen, een eigen klank krijgen en repertoire opbouwen. Het resultaat lieten we horen tijdens ons jubileumconcert op zondag 11 oktober in de Kapel 'Uit Liefde' in Lonneker. Op het programma stonden o.a. de Andliga Sånger van August Söderman. Deze Zweed wordt in eigen land gezien als een zeer belangrijke en invloedrijke 19e-eeuwse componist, maar geniet daarbuiten weinig bekendheid. Ton sur Ton vindt dat Söderman meer aandacht verdient en zette daarom o.a. zijn werk voor gemengd koor en orgel op het programma met medewerking van Sopraan Marjan Vleeming. 

Culturele Zondag 7 juni 2015

De Culturele Zondag van 7 juni stond in het teken van een 'Kloppend Hart': het ging over wat kunst en cultuur met je doet. Ton sur Ton trad op in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Uit de vele reacties bleek dat we menig hart geraakt hebben met het toegankelijke, klassieke programma dat we hier ten gehore brachten. 

Bardel-klooster februari 2015

Op 22 februari 2015 trad Ton sur Ton op in het bomvolle Bardel-klooster, vlak over de grens bij Losser. Ook het Requiem Ensemble, soliste Karin Hertsenberg en fluitiste Noes Lenselink waren te horen.

Kerstconcert 2014

Ton sur Ton was een van de zes koren die op 13 december 2014 een kerstconcert in de mooie Jacobuskerk in Enschede verzorgden: een goed bezocht evenement en een sfeervolle start van de kersttijd.

Optredens 13 september 2014

Op zaterdag 13 september 2014 was Ton sur Ton tweemaal te horen: in het kader van de Open Monumentendag 's morgens in de kapel 'Uit liefde' in Lonneker en 's middags tijdens de Korendag van het Uitdaag-festival in Theater Prismare.

Koningsconcert 2014

Op 27 april 2014 maakte Ton sur Ton deel uit van het Koningsconcert in Lonneker. Een concert dat door ZOMIAC werd georganiseerd in de Jacobuskerk op het Dorpsplein.

Optreden met Montessera

Op zaterdagavond 29 juni 2013 traden we samen met kamerkoor Montessera op. Zowel gezamenlijk als elk koor apart brachten we een verscheidenheid aan stukken ten gehore. Volgens de kritische toehoorders deden we dat mooi en vol overtuiging. Dit smaakt naar meer!

Amusing Hengelo

Op zaterdag 8 juni 2013 vond in het centrum van Hengelo voor de achtste keer het korenfestival Amusing plaats. Ook dit jaar was Ton sur Ton weer van de muzikale partij. We zongen in de Lambertusbasiliek en buiten op het Burgemeester Jansenplein.